Концертът на групата е планиран за 20-ти ноември. Снимка Мери Бойс Бенд

Концертът на групата е планиран за 20-ти ноември. Снимка Мери Бойс Бенд

Класическата музика среща мелодичния рок в един изключителен акустичен концерт, посветен на 25-тата годишнина на "Мери Бойс Бенд". Той е планиран за 20-ти ноември, петък, от 20.00 часа в Концертна зала на Централния военен клуб в София. В концерта ще участва и струнен квартет "Александър". Вратите на ѝ се отварят в 19:30 ч. Началото е в 20:00 ч.

На живо ще прозвучат любимите песни от албумите "Непознати улици", "Само за теб", "Дългият път към дома" и "Щастливи дни". На място ще можете да си вземете двойния диск "Mary Boys Band Collection", който музикантите издават по повод своята годишнина. Колекцията включва всички песни на групата, чиито създатели и две трети от членовете й са от Бургас.

Музикантите с вълнение помнят първото си участие през далечната 1995-та на единствената тогава музикална сцена в София – прочутия Кънтри клуб. Днес, след многобройни концерти, срещи с почитатели, музикални изяви, албуми, награди и песните "Непознати улици", "Дългият път към дома" и "Слънчогледите" в учебници по музика, те признават, че най-голямото признание е, че песните им са харесвани и се пеят:

За концерта на 20-ти ноември ще бъдат спазени всички ограничителни и предпазни мерки. В залата ще бъдат допуснати само посетители с маски. "С цел по-голяма безопасност и спокойствие на възрастните, този път не препоръчваме посещението на деца до 7-годишна възраст. Ако това е наложително, ще влизат безплатно и с маски", обясниха музикантите.