Мики Манойлович и "Цирк Колумбия" със "Сребриста чайка" наградата на община Бургас, която се определя от гласовете на журито. За първи път в историята на бургаския фестивал тази награда не се присъжда на филм, а на актьор. Призът му бе връчен заради "широкия диапазон на актьорското въплъщение във филмите "Обет" и "Цирк Колумбия". Това са мотивите на журито  председател проф. Георги Дюлгеров и членове - Йорданка Ананиева - зам.-кмет по култура, Йорданка Ингилизова, Христо Димитров - Хиндо, Мария Андреева, Мария Пейчева и Асен Лозанов. Мики Манойлович играе в двата сръбски филма, които бяха показани на фестивала в Бургас. "Обет" е на режисьора Сърджан Каранович, а "Цирк Колумбия" - на Данис Танович. Втората лента е снимана в копродукция с Босна и Херциговина, Франция, Великобритания, Словения, Германия и Белгия.

 

"Благодаря на публиката и на общината за наградата", каза Мики Манойлочив в директна телефонна връзка със Стефан Китанов - директор на фестивала-майка "София филм фест". Той получи и наградата "Сребриста чайка" за най-добър филм, според класацията на зрителите и ще я предаде на неговия режисьор Данис Танович. Според публиката приза тази година заслужава "Цирк Колубмия", който получи оценка от 5.65.

За най-добър късометражен филм в селекцията на "Джеймисън" бе избран "Киндер сюрзприз" на Андрей Волкашин. "Благодаря на моя учител проф. Дюлгеров и на моите родители", каза Волкашин след като получи наградата - знака на Областната управа и грамота връчени му от зам.-областната управителка Златина Дукова. Ако младият режисьор реши да снима игралния си филм на територията на Бургаска област, той ще получи пълна логистична подкрепа от областната администрация.

"София филм фест на брега" се организира от "Арт фест", сдружение "На брега" с финансовата подкрепа на община Бургас и медийното партньорство на Chernomorie-bg.