Мина се изявява и като автор на текста на песента

Мина се изявява и като автор на текста на песента

Бургазлиите Мина Пенкова и Цанислав Петков от квартета "5-те сезона" ще участват на 37-то издание на националния конкурс за българска забавна песен "Бургас и морето". Песента "Тръгваш ли?" е една от 12-те избрани да звучат на финала на 3-ти август в Летния театър на Бургас.

Преди 12 години Мина изпълни песента "Полунощ е" на "Бургас и морето" и така екипът спечели двете статуетки - отличието на журито и наградата на публиката.

Този път Мина, освен като изпълнител, се изявява и като автор на текста на "Тръгваш ли?", музиката е на Цанислав Петков, а аранжимент на Петър Алексиев. Мина и Цанислав са в "5-те сезона" от създаването на квартета. Той е един от най-младите диригенти в България, който в момента ръководи Камерния оркестър в Хасково и дирижира едни от най-сложните заглавия в Държавна опера - Бургас.

"Песента "Тръгваш ли?" е нашата емоция в ноти", споделя Мина. "Тя разказва за разделите, които не можем да предотвратим, колкото и да ни се иска. През цялото време се стремяхме музиката и текстът да вървят в синхрон. Сядайки пред белия лист си поставих задача да преведа нотите, които Цанислав изсвири, в думи", допълва Мина.

Зад перфектното звучене на песента стоят няколко големи имена. В "Тръгваш ли?" свирят цигуларят Стоимен Пеев, виолистът Кирил Христов и челистът Димитър Тенчев, които са част от "Софийски солисти".

Това ще бъде първата самостоятелна изява на Мина след като стана майка. Ева, която вече е на година и два месеца, със сигурност ще бъде най-малкият зрител на конкурса и за първи път ще аплодира майка си на живо в Летния театър.