Министър Крале и кметът Николов показаха спортни умения. Снимки Лина Главинова

Министър Крале и кметът Николов показаха спортни умения. Снимки Лина Главинова

Министърът на спорта Красен Кралев и кметът на община Бургас Димитър Николов гледаха демонстрации на степ аеробика и канго джъмп. Това бяха част от събитията, включени в Европейската седмица на спорта, която се провежда в цялата страна. В проявите, които министър Кралев и кмета Николов видяха бяха - футболна среща между бургаските ученици и техни гости от Стара Загора, демонстрация на полицейска лична защита от служители на Областна дирекция на МВР - Бургас, както и задържане с куче, което е част от програмата на детските полицейски управления на три бургаски училища. Състезатели на клуб "Корсар" показаха своите умения по фехтовка.
Общото послание на кмета и министъра беше децата и възрастните да се движат и спортуват повече, а държавната и местна власт ще продължат да изпълняват още по-активно ангажимента си да осигуряват необходимите за това условия.
От Министерството на младежта и спорта раздадоха тематични подаръци за всички участници в днешните събития - тениски, футболни, баскетболни и волейболни топки.

Галерия