3 млн. лева ще инвестира агенция Пътна инфраструктура за ремонта на пътя. Снимка Архив

3 млн. лева ще инвестира агенция Пътна инфраструктура за ремонта на пътя. Снимка Архив

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков обеща, че до месец ще започне спешен ремонт на пътя Царево - Малко Търново. Отсечката е с дължина 56 километра и е в окаяно състояние. За ремонта на отсечката от агенция "Пътна инфраструктура" ще инвестират 3 млн. лева. Така министър Нанков отговори на питане на бургаските депутати от ГЕРБ. Те за втори път поставят въпроса за пътя в пограничния район. Той бе провокиран от сигналите за влошеното състояние на пътната настилка след пороите през декември и последните снеговалежи.
Към момента са изготвени задания за проектиране на пълната рехабилитация на пътя Царево – Малко Търново, след което ще бъде обявена обществена поръчка за избор на изпълнител. Целта на проекта е да се подобрят транспортно-експлоатационните качествата на пътната отсечка и нейната настилка, като се осигури добро отводняване на пътя и безопасността на движението. Процедурата ще стартира на 15-и юли 2018 година. В случай, че няма обжалване проектът ще бъде готов за 90-95 дни като се очаква до края на годината да приключат всички процедури.
"Паралелно с това още през април, ще започнат ремонтни работи в най-компрометираните участъци от пътната настилка", подчерта министър Нанков.