Министър Деница Савчева (в средата) презентира Закона за социалните услуги. Снимки Лина Главинова

Министър Деница Савчева (в средата) презентира Закона за социалните услуги. Снимки Лина Главинова

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева и заместничката й - Зорница Русинова презентират Закона за социалните услуги на среща в Бургас. Тя събра представители на институциите и ползватели на социалните услуги в Дневния център за деца и младежи с увреждания в Морската градина. В срещата участват и зам.-кметът по здравеопазване и социални дейности в Община Бургас  - Йорданка Ананиева и Мая Казанджиева - директор дирекция "Здравеопазване, социални дейности и младежки политики" в Общината.

Преди началото на форума министър Савчева и заместничката й - Русинова разгледаха Дневния център за деца и младежи с увреждания. И видяха при какви условия се възстановяват ползвателите на социалните услуги, които се предлагат там.

Новият Закон за социалните услуги трябваше да влезе в сила от 1-ви януари 2020 година. Заради атаки обаче и по предложение на групата на Обединените патриоти в Народното събрание, той бе отложен с шест месеца. През това време ще бъдат организирани обществени обсъждания,  на които текстовете в Закона ще бъдат представени пред заинтересованите страни.

Галерия