Роботът Cruzr поздрави министърът по време на посещението му в Центъра. Снимки университет Проф. д-р Асен Златаров

Роботът Cruzr поздрави министърът по време на посещението му в Центъра. Снимки университет Проф. д-р Асен Златаров

Служебният министър на електронното управление Георги Тодоров се ръкува с робота Cruzr  по време на работното си пощение в бургаския държавен университет "Проф. д-р Асен Златаров". Визитата му започна със среща в кабинета на ректора на университета проф. Магдалена Миткова. В нея участва и зам.-ректора проф. д-р Сотир Сотиров. В разговорите бяха асегнаха темите за модернизираните корпуси, новите факултети и специалности, както и възможности за партньорства между министерството и университета.

В срещата взе участие и Евгени Събев, който е инженер по киберсигурност към SAP - Германия и инициира създаването на национален отбор по киберсигурност на България. Партньор в тази идея е бургаският университет. Министър Георги Тодоров е съпричастен към каузата, тъй като тя е насочена към насърчаване на образованието и осведомеността по киберсигурност сред младите хора в Европа и в частност в България.

Министърът на електронното управление посети и Центъра за върхови постижения в областта на ICT - "Уните" към университета. Там се "запозна" и с роботите, с които работят студенти и преподаватели.

 

Галерия