Министър Найден Тодоров (вдясно) бе на работна среща с кмета Димитър Николов и зам.-кмета Диана Саватева. Снимки Министерство на културата

Министър Найден Тодоров (вдясно) бе на работна среща с кмета Димитър Николов и зам.-кмета Диана Саватева. Снимки Министерство на културата

Министърът на културата в служебния кабинен - Найден Тодоров се срещна с кмета на Бургас Димитър Николов в рамките на визитата си в морския град. Двамата обсъдиха доброто сътрудничество, водещите проекти и възможностите за своевременното им реализиране в областта на културата. Зам.-кметът на Бургас Диана Саватева, която отговаря за ресор "Култура и вероизповедание", информира министър Тодоров за новите събития и идеи в пространствата за съвременно изкуство в град.

В рамките на посещението си в Бургас министърът на културата Найден Тодоров се срещна и с директора на Националната художествена академия - филиал Бургас проф. Светозар Бенчев, както и с директора на Кукления театър в Бургас Христина Арсенова. Те представиха работните помещения и залите за обществен достъп, споделиха за предприетите от тях инициативи за осигуряване на по-широк достъп до изкуството.

"Аз съм много свързан с Бургас, не само защото в периода 2003-2005 г. съм работил като художествен ръководител на Оперно-филхармонично дружество тук, но и защото разпознавам творците, идеите и културните продукти, които се реализират", сподели министър Найден Тодоров.

По време на посещението си в Бургас министър Тодоров инспектира и драматичен театър "Адриана Будевска".

Галерия