Министър Илин Димитров (вдясно) посети и щанда на Община Бургас. Снимки Община Бургас

Министър Илин Димитров (вдясно) посети и щанда на Община Бургас. Снимки Община Бургас

Служебният министър на туризма Илин Димитров се снима с моряка Пейо на щанда на Община Бургас минути, след като бе открито 39-то издание на Международното туристическо изложение "Ваканция & СПА".

Над 250 изложители от 15 държави събра най-престижният туристически форум у нас. Община Бургас е един от най-атрактивните участници в събитието. На официалното откриване присъства зам.-кметът по култура, туризъм и спорт на Община Бургас Диана Саватева, заедно с екипа на Общинско предприятие "Туризъм".

Освен изчерпателна информация за туристическите обекти като остров "Света Анастасия", "Акве калиде", Ченгене скеле и др., посетителите могат да открият в бургаския павилион ръчно изработените сувенири на "Морски знаци", както и множество малки изненади. Тази година участието на Община Бургас е в съвместно партньорство с Държавен куклен театър - Бургас. Това подчертава усилията на местната власт за развитието на културния туризъм.

На щанда може да бъде разгледана интерактивна куклена инсталация със звук и светлина - розово фламинго. Там можете да си направите снимка с моряка Пейо. Както и да научите повече за обитателите на Атанасовското езеро и природозащитен център "Пода" от информационните материали на Българска фондация "Биоразнообразие".

Галерия