Министър Меджидиев (в средата) се поздрави с кмета Димитър Николов след подписване на документа. Снимки Черноморие-бг

Министър Меджидиев (в средата) се поздрави с кмета Димитър Николов след подписване на документа. Снимки Черноморие-бг

Министерството на здравеопазването, Община Бургас и университет "Проф. д-р Асен Златаров" си протегнаха ръка в полза на младите лекари на града. Служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, кметът на Бургас Димитър Николов и ректорът на университета проф. Магдалена Миткова сложиха подписите си под Меморандум за сътрудничество. В него се подписа и д-р Стамен Пишев - председател на новоучреденото сдружение на младите лекари, което е част от Българския лекарски съюз в Бургас.

"Имаме страхотни млади лекари. Основният проблем при тях е квалификацията в България и създаване на условия. Имаме подписани споразумения за безплатна специализация в Швеция, специализации в Германия, в Израел, в Хърватска", каза преди подписването на документа министър Меджидиев.

"За нас е изключителна чест да посрещнем младите лекари и да декларираме подкрепа за докторските програми. Подготвяме за квалифицаии и специализации. Много е важно научното израстване на студенти и специализанти. Първият ни випуск с лекари ще излезе след 2 години, сега те са в четвърти курс", коментира ректорът на университета проф. Магладена Миткова.

На церемонията по подписването присъства и областният управител Мария Нейкова.

По време на визитата си в Бургас министър Меджидиев присъства на представянето на станцията за телемедицина в УМБАЛ Бургас и на първата консултация чрез аудио-визуална връзка с потребител от Дом за стари хора "Цвета и Анка Върбанови".

Галерия