Petli

Petli

Министърът на културата става патрон на "Петлите" Писмото със съгласието за подкрепа е получено дни преди визитата на министъра в Бургас и областта. При откриването на международния фолклорен фестивал в Летния театър на града, ръководителят на "Петлите" Георги Димитров използва момента да благодари лично на Петър Стоянович. Кметът на Бургас Димитър Николов също изрази готовност за пълна логистична подкрепа.Petli1

За разлика от предишни години, през тази, турнето на бургаските сираци няма да е концерт, а представяне на спектакъла "Пеем и танцуваме, за да не плачем", създаден под режисурата и сценария на Симеон Димитров, хореография Петя Стойкова и вокален педагог Милена Добрева. Мюзикълът разказва за историята на дете ,изоставено в дом за отглеждане на деца,  лишени от родителска грижа, трудните пътища през които минава, за да стане достоен гражданин и човек.

Идеята за спектакъла е на ръководителя на "Петлите" Георги Димитров, самият той възпитаник на дома за деца и юноши "Александър Коджакафалията". Както и в останалите проекти на състава освен деца от домовете участват и деца от семейства.Това е поредната интеграция на сираците сред свои връстници, което е най- голямото достойнство на уникалния бургаски социален проект, водещата роля за който е отново на Георги Димитров.

Преди дни бе направена фотосесия от Галя Ушева.В следващите дни ще се проведат репитиции с костюмите, изработени и дарени от фирма 7 plusone, преди старта на турнето в Хасково, на 6-ти септември от 15 часа в Младежкия дом на града.

Премиерата в Бургас ще е на 19-ти септември от 19 часа в театър "Адриана Будевска" в Бургас.

Останалите градове на турнето са Созопол, Поморие, Несебър, Варна, Плевен, Средец, Стара загора и София.