Мирослава Коларова представи новата си книга пред близки и приятели. Снимки Лина Главинова

Мирослава Коларова представи новата си книга пред близки и приятели. Снимки Лина Главинова

"Повече от 7-8 години това красиво момче Драго настояваше да ми помогне да направи нещо красиво в живота ми. Без Грета нямаше да излезе нито една думичка. Аз до ден днешен пиша на ръка", сподели Мирослава, една от близначките на автора на музиката на шлагера "Бургаски вечери" - Иван Коларов. Мира, както я наричат близки приятели, благодари на двамата си духовни приятели – Драгомир Костадинов и Грета Аспарухова. Зала "Георги Баев" на културен център "Морско казино" стана мястото за арт изявата и събра две в едно – премиера на четвъртата й книга и откриване на поредната фотоизложба със заглавие "Обратни рани". Журналистът Румяна Емануилиду, водеща на вечерта на срещата с творчеството на Коларова, определи Мира, Драго и Грета, като тримата родители, без които бе невъзможно издаването на книгата и направа на изложбата "Обратни рани". Вълнуващо бе и експозето за Мира, излязло от талантливото перо на поетесата Калина Вергиева.

Коя е Мирослава Коларова? Нека припомним. Поетеса, фотограф, гримьор, дама с неповторимо въображение и гражданска съвест, естет до мозъка на костите, чаровница с едно огромно, човешко сърце, носещо болката на хората, особено на тези в неравностойно положение, така я определят нейни близки, приятели и съмишленици в много от благородните и каузи. По нестандартен начин, но типично в нейния стил, Мира благодари на всички дошли в зала "Георги Баев" като прочете един от етюдите си, включен в "Обратни рани" - "Когато бях малка, си мислех, че големите не плачат. После станах на 15 и баща ми се застреля, на 39. Разбрах че големите плачат. На 39 разбрах, че изобщо няма големи. Всичко е от любов. Заради любов".

Жизнена и борбена, Коралова не скри пред всички мечтата си, че иска да живее 300 години, за да може да прочете всички книги, да пътува. Сред присъстващите на книго - изложбата или изложбо - книгата, както я определя Калина Вергиеба бяха съпругата на композитора Иван Коларов - Таня и щерката на Мирослава - Теди Русева. След официалната част много от дошлите на срещата с Коларова си закупиха "Обратни рани" с автограф. Книгата ще бъде продавана в книжарница "Хеликон". Част от събраните средства ще бъдат дадени за подпомагане на хора с увреждания, научи екип на сайт "Черноморие".

Галерия