Митко Щерев и музикантите от Диана Експрес ще изнесат концерт в Бургас на 28-ми юни

Митко Щерев и музикантите от Диана Експрес ще изнесат концерт в Бургас на 28-ми юни

"Диана Експрес" празнува юбилей на сцената на Летния театър в Бургас. Грандиозният концерт е на 28-ми юни от 20.30 часа. Музикантите гостуват в морския град по покана на културна организация "Арт Мелпомена".

През 2014 година групата възобновява концертната си дейност в състав: Митко Щерев - орган и пиано, Илия Ангелов - вокал, солист и китара, Живко Топалов - бас китара, Атанас Копчев - соло китара и Бисер Йосифов - ударни. През същата година излиза и албумът "40 години "Диана Експрес".

Сега групата ще отбележи своя половин вековен юбилей с концерт и в Бургас. Билети се продават на касата на билетен център "Часовника".

 

- Г-н Щерев, "Диана Експрес" празнува половинвековен юбилей. Какво са 50 години за една група като Вашата?

- Освен да си казваме, че сме щастливци, защото групата просъществува толкова дълго време и хората, които помнят, не само нашите хитове, друго няма какво. Трябва да си казваме, че сме длъжници на оня горе.

- Едно такова дълголетие си заслужава респекта и уважението. Може ли да говорим обаче за специална рецепта, на която се дължи този дълъг живот на "Диана Експрес"?

- Нещата са комплексни. Вярвам, че човек трябва да е роден да прави музика. Второто е – да я прави, заради самата музика, а не заради материални изгоди и финикийски знаци. Ако го прави заради музиката, естествено е, че ще има и много добро материално покритие. Но, ако се прави само за пари, общо взето, тези които са го правили, са се проваляли.

Когато сме записвали песните, не съм очаквал, че ще минат години и те ще се изпълняват и до днес.

Най-голямата изненада на концерта е, че ще изпълним кавър на песента "Хризантеми".

- Какво да очакват Вашите почитатели в Бургас? Да чуят само най-големите хитове на групата или и нещо друго?

- Това не е концертът на "Диана Експрес", а сме се постарали да вкарваме публиката в изпълненията. При много песни тя пее, ние акомпанираме, забавляваме се. Публиката е вкарана максимално в концерта. Успяхме и го постигнахме и сме много щастливи, защото намалихме контакта между нас и публиката до минимум.

- Как се правят концерти в условията на пандемия? Не е много лесно сега за Вас, музикантите?

- Ако един изпълнител или една група има истински хитове, защото публиката не отива заради самото име, то без хитове нищо не значи. Имаше уникални групи, като "Паралел 42", "Сребърни гривни", но те не просъществуваха дълго. Дълголетието на групата е минимум един хит, а колкото са повече, толкова по-дълго ще остане името на групата или изпълнителя. Група като нашата, която има над 10 хита няма проблем да направи концерт.

- Защо трябва да дойде публиката в Летния театър на Бургас на 28-ми юни? С какво ще я провокирате?

- През 2019 година направихме прекрасен концерт с Бургаската филхармония. Този, който ни предстои обаче няма нищо общо. Който дойде на концерта ни сега, ще види истинската "Диана Експрес".