Цигарите са иззети при проверка на проверка в специализиран магазин в Бургас, притежаващ разрешение за търговия с тютюневи изделия. Снимки ТД Митница Бургас

Цигарите са иззети при проверка на проверка в специализиран магазин в Бургас, притежаващ разрешение за търговия с тютюневи изделия. Снимки ТД Митница Бургас

Митнически служители от отдел "Митническо разузнаване и разследване" към Териториална дирекция "Митница Бургас" иззеха 542 електронни цигари, 1775 опаковки с никотинови течности за електронни цигари и 436 опаковки с никотинови паучове. Стоките са задържани за установени нарушения на акцизното законодателство при проверки в търговски обекти на територията на град Бургас. 

На 19-ти февруари митническите служители извършват проверка в специализиран магазин в Бургас, притежаващ разрешение за търговия с тютюневи изделия. В хода на контролните действия инспекторите откриват в шкаф до касата 16 електронни цигари за еднократна употреба с никотин, без български акцизен бандерол, както и 223 опаковки с по 10 ml течности за електронни цигари с никотин от различни търговски марки, също без акцизен бандерол. В избено помещение към търговския обект, пригодено за склад, са установени още 1552 опаковки с никотинови течности за електронни цигари, без акцизен бандерол.

При друга проверка на 13-ти февруари 2024 г. в търговски обект на територията на град Бургас е установено, че там се предлагат електронни цигари и никотинови паучове, но търговското дружество, стопанисващо магазина, не притежава разрешение за търговия с тютюневи изделия. От търговския обект са иззети 436 опаковки с никотинови паучове и 317 електронни цигари с валиден български акцизен бандерол, както и 99 електронни цигари, без български акцизен бандерол. Извършена е проверка и в жилищен имот на управителя на дружеството и там са открити още 110 електронни цигари за еднократна употреба с никотин, без български акцизен бандерол.  

Акцизните общо 2753 броя стоки в отделни потребителски опаковки са задържани и по случаите ще бъдат образувани административнонаказателни производства.

Галерия