Сливенският митрополит е благословил конкурса. Снимка Архив

Сливенският митрополит е благословил конкурса. Снимка Архив

Сливенският митрополит Йоаникий благослови Националния конкурс за деца и ученици "Разкажи за добрите дела на хората". Целта на конкурса е децата и учениците да творят за слава Божия, да бъдат стимулирани да развиват уменията си в област литература и изобразително изкуство, да разкажат за добрите дела на човеците за пример на всички, да бъдат наградени за усърдието и да създадат верни приятелства помежду си.

В конкурса могат да участват деца и ученици от цялата страна на възраст от 5 до 19 години. Той е в две категории - за рисунка и за литература.

Категорията за рисунка е за две възрастови групи - първа възрастова група - от 5 до 8 години - формат А4, за втора възрастова група - от 9 до 19 години - формат А3. Материали: по избор

Рисунките трябва да бъдат придружени от напечатани име и фамилия на участника, години, град, поставени в долния десен ъгъл на рисунката, на гърба на рисунката горе в ляво - телефон за връзка с родител или ръководител. Всяка творба трябва да има заглавие.

Всеки художник има право да изпрати до две рисунки.

Целта на този раздел е да бъдат пресъздадени добри дела на някого или на група хора, като могат да бъдат изобразени и като комикси. 

Втората категория е за поезия и проза. Участниците трябва да са на възраст 9-19 години.  Разказите или стиховете да не надвишават 2 машинописни страници, да бъдат формат "Times new roman" -12, накрая на произведението напишете име, фамилия на участника, години, град, телефон за връзка с родител или ръководител.

Творбите може да са художествена измислица, а може да са създадени по действителен случай.

Всеки участник може да изпрати до 2 литературни творби.

Срокът за участие е до 1-и юни 2018 година.

Творбите се изпращат на адрес - Бургас, улица "Александровска" №149, храм "Свети Иван Рилски", получател: Атанасия Петрова - ръководител на Неделното училище за деца и юноши.

Награждаването ще се състои на 10-и юни 2018 година от 16.00 часа в храм "Свети Иван Рилски" - Бургас.

Жури от известни бургаски художници и писатели ще оценяват творбите на участниците.

Изложба с творбите ще бъде подредена пред храм "Свети Иван Рилски" от 14.00 до 18.00 часа на 10-и юни 2018 година.

Творби не се връщат. Всеки млад творец ще получи грамота за участие.

Резултатите ще бъдат оповестени на фейсбук страница на храм "Свети Иван Рилски" - Бургас, а номинираните участници ще бъдат уведомени по телефона. За допълнителна информация: 0886029209 - Атанасия Петрова.