Младежите на БСП показаха червен картон на министър Димитров

Преди броени дни Божидар Димитров направи поредната си "изцепка" като използва квалификацията "шибан народ" по повод съмнения около откритите мощи на Свети Йоан Предтеча на остров "Свети Иван". По-късно той поясни, че изказването му визирало само "колегите му археолози". То обаче не се понрави на членовете на Младежкото обединение на БСП Бургас, които показаха червен картон и стартираха от днес подписка с искане за оставката му.

"Чувствам се обиден не само аз, но и моето семейство и моите приятели. Не може един министър да използва такива думи", каза Димитър Атанасов медиен секретар на МО на БСП. Младежите се чувстват засегнати от квалификациите на министъра и смятат, че е редно той да се оттегли от поста си, за да не прави повече гафове.

Преди няколко месеца министър Димитров заяви, че Турция ще получи подкрепата на страната ни за членство в ЕС, само след като изплати репарациите на тракийските бежанци. По повод на това негово изказване премиерът Борисов му даде жълт картон и обеща, че повече такива "изцепки" нямало да има. "Сега обаче министър направи нов гаф и затова ние му даваме червен картон. Нещо, което министър-председателя трябваше да направи", категорични са от МО на БСП.

"Не може един министър да говори така. За жалост той следва примера на премиера, който ни нарече "лош генетичен материал". С изказванията на министър Димитров се наслагва един безпардонен модел на поведение", коментира областният лидер на БСП Атанас Зафиров. Той вече подкрепи подписката с исканата оставка от страна на своите млади колеги-социалисти. Подписите се събират в офисите на общинското и областното ръководство на партията в Бургас. Идеята е тя да стане национална.