Обучението се проведе по инициативата на младежката структура на БСП Бургас. Снимка БСП

Обучението се проведе по инициативата на младежката структура на БСП Бургас. Снимка БСП

Млади социалисти от четири области се обучаваха на политика в Бургас в рамките на семинара "БСП в местната власт – младите на ход". Той се реализира по идея на младежката структура на социалистите в морския град. Организатори на форума бяха народният представител от коалиция "БСП за България" инж. Петър Кънев, областният председател на БСП - Бургас Стойко Танков и общинският лидер Живко Господинов. В обучението активно участие взеха млади социалисти от четири области – Бургас, Ямбол, Сливен и Стара Загора.

В събитието участваха зам.-председателят на Народното събрание и на БСП Кристиан Вигенин, Атанас Зафиров – зам. председател на БСП, народните представители от "БСП за България" Иван Иванов и Деян Дечев, кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев, Светла Стоянова – зам. кмет на Община Тунджа и проф. Иван Върляков – изпълнителен директор на РАО "Тракия".

Сред дискутираните теми бяха "Лявата политика в местната власт", "Местното самоуправление – органи и функции", "Бюджет и финанси на общините", "Европейски средства за общините". Засегнати бяха и въпроси, свързани с провеждането на предизборна кампания.