След молебенът, бе раздаден и курбан за здраве. Снимки ГЕРБ - Бургас

След молебенът, бе раздаден и курбан за здраве. Снимки ГЕРБ - Бургас

С молебен бе отбелязана първата година от наводненията в общините Камено и Бургас. Той бе отслужен в църквата "Свети Симеон Стълпник" в село Черни връх. На молебена присъства народният представител от ГЕРБ Галя Желязкова.
Жителите раздадоха курбан за здраве.
Природното бедствие нанесе сериозни щети в двете общини. Най-много пострадаха селата в община Камено. Наводненията взеха и човешки жертви. При последвалите акции за набиране на средства в помощ на семействата, чиито къщи и покъщнина пострадаха се включиха партии, организации, граждани. ГЕРБ дари 100 000 лева от партийната субсидия, като парите бяха разпределени по равно между двете пострадали общини за преодоляване на последствията от наводненията. Организирани бяха благотворителен базар и концерт от "Жени ГЕРБ" и "Майки ГЕРБ", в които се включиха много бургазлии. От събитието бяха събрани близо 23 000 лева.
В края на тази седмица стана ясно, че в Европейската комисия са одобрили отпускането на 2,2 млн. евро за възстановяване на инфраструктурата в общините Бургас и Камено, която пострада при проливните дъждове.

Галерия