Десислава Георгиева разказа в снимки историята за написването на Време без думи. Снимки Лина Главинова

Десислава Георгиева разказа в снимки историята за написването на Време без думи. Снимки Лина Главинова

Десислава Георгиева, момичето с къдриците, подготвя трета книга. Журналистката вече е написала няколко нови миниатюри, вдъхновени от последното и пътуване до Италия. Неповторимата Венеция, канале Гранде и площад "Сан Марко" са вдъхновили поетичното перо на Георгиева. Новината Деси сподели пред приятели, колеги и гости, дошли в бургаската галерия "АтлиеR". Момичето с къдриците избра Деня на пролетното равноденствие - първия ден на пролетта, да сподели историята около създаването на двуезичната си книга "Време без думи", която излезе от печат на български и турски език през август 2018-та година. (Премиерата бе на 14-и септември - Кръстовден, 2018 –та година б.а.).

Пред гостите, дошли да чуят историята на създаването на "Време без думи", Десислава  Георгива разказа за времето преди 9 години, когато е започнало нейното пътешествие, довело до създаването на втората й книга. С поетични и лирични строфи, тя се изповядва за преживяното, за трепетите на любовта, за докосването й до вечния  Истанбул, за вълшебството на Босфора и Златния рог, както и посещението в далечна Кападокия. Допълнение към преживяното бяха и наредените 10 фотографии, разказващи за нейната история. Това обяснява и идеята на авторката, именно "Време без думи" да бъде двуезична книга на български и турски език, стиховете са свързани и вдъхновени от забележителностите на южната ни съседка. Стихосбирката привлича и с авторските фотографии на Недрет Бензет. Корицата е дело на Христо Петров, а редакцията е на поетесата Калина Тельянова. Преводач е Сабри Алагьоз.

"Време без думи" излиза на книжния пазар от издателство "Либра скорп". Книгата ще се продава от днес , 21-и март, в бургаската галерия "АтелиеR". За ценителите на мерената реч името на журналистката - поетеса Десислава Георгиева е добре познато сред гилдията на бургаската поетична общност и приятели. Преди няколко години Деси издаде дебютната си стихосбирка "Момичето с къдриците".

Да и пожелаем успех за бъдещата й трета книга!

Галерия