От 2019 година Морското е общинско училище. Снимка Архив Черноморие-бг

От 2019 година Морското е общинско училище. Снимка Архив Черноморие-бг

Бургаската Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола" ще се презентира със собствен щанд на първото морско изложение "На борда", което ще се проведе от 12-ти до 14-ти юни на експозиционен център "Флора" в морския град.

На 12-ти юни от 18.00 часа ще бъде открита изложба в зала 2 на "Флора"-та, където ще бъдат показани вещи, оборудване и документи на капитани от Клуб на моряка - ветеран в Бургас. Участие в експозицията имат и Регионалния исторически музей в Бургас, Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов, Южно-български морски образователен център,  личен принос ще имат също така видни представители на морския бранш в Бургас.

На 13-ти юни точно в 11.00 часа започва концертът "Морето съществува", а ученици на Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола" - Бургас  ще представят в специална шатра своето училище. За учебната 2020/2021 година в Морското ще приемат ученици завършили VII клас и успешно представили се на двата изпита за външно оценяване в специалностите - "Корабни машини и механизми", "Корабоводене - морско" и "Митническа и данъчна администрация".

С есента на миналата година бургаската гимназия вече е общинска и иновативна. Тя разполага с богата материална база: софтуерно управляеми тренажьори, спортни площадки и игрища, плавателни практики на български и чужди кораби, лодъчен парк.