Програмата ще започне с обновяване на пространството до блок 1 в комплекс П.Р. Славейков

Програмата ще започне с обновяване на пространството до блок 1 в комплекс П.Р. Славейков

"Моят град, моят квартал, моята улица" предизвиква активността на бургазлии. Програмата на Община Бургас има състезателен характер и в нея могат да участват всички бургазлии, живеещи в сгради с режим на етажна собственост, построени върху терени общинска собственост. Кандидатстването ще става чрез подаване на заявление по образец в Общината. Правилата за това предстои да бъдат подробно разработени и предложени за гласуване от следващия Общински съвет с мандат 2019-2023 година.

"Готови сме през 2020 г. да стартираме програма за масово облагородяване на вътрешноквартални пространства", съобщи кандидатът за четвърти мандат Димитър Николов. 

Програмата ще стартира с благоустрояване на парково пространство до блок №1 в комплекс "П.Р. Славейков", което има потенциала да се превърне в любимо място за отдих и игри на жителите от комплекса. Вече е готов проектът, който предвижда възстановяване на алейната мрежа, обособяване на кътове за детски игри и отдих, внасяне на нова паркова мебел, обособяване на паркоместа, озеленяване и изграждане на голяма комбинирана спортна площадка.