Работното време влиза в сила от 1-и юни. Снимка Архив Черноморието-БГ

Работното време влиза в сила от 1-и юни. Снимка Архив Черноморието-БГ

Четирите експозиции на Регионален исторически музей - Бургас ще работят без почивен ден през лятото. Новото им работно време ще бъде от понеделник до неделя от 10.00 до 19.00 часа. То влиза в сила от 1-и юни до 30-и септември.

В този период ще бъдат показани гостуващите изложби в зала "Трезор" на Археологическата експозиция (улица "Алеко Богориди" №21), които бяха открити в Нощта на музеите. Сред тях са 4 златни изложби – Български женски накити от средните векове и Османския период, Съкровищата на Варненския некропол, Тракийското съкровище от село Кралево и Златната маска на тракийския цар Терес. Акцент в експозицията е уникалната икона от слонова кост, открита при разкопките на крепостта Русокастро.

В Историческата експозиция (улица "Лермонтов" №31) е представена авторската изложба "Българите светци". В нея са показани 65 българи, канонизирани от Българската, Вселенската, Сръбската, Румънската и Руската патриаршии.

Това лято Етнографската експозиция (улица "Славянска" №69) е посветил на "Забавната музика в Бургас през ХХ в.". Изложбата е тематична за града и неговата култура, която неотменно се свързва с "бургаските вечери" под звуците на класически хитове от българската естрада.

Този летен сезон ще е първи работен за обновения Природонаучната експозиция (улица "Константин Фотинов" №30). От 4 до 29 юни там ще се проведе лятната образователна програма "Приключение в музея". За повече информация можете да се свържете с уредниците на телефон 056/84 32 39.