Предложението на зам.-кмета Йорданка Ананиева (в средата) бе прието без дебати. Снимка Лина Главинова

Предложението на зам.-кмета Йорданка Ананиева (в средата) бе прието без дебати. Снимка Лина Главинова

Музика от десет от филмите за агент 007 - Джеймс Бонд ще звучи в Летния театър на Бургас. Морският град ще бъде включен в националното турне на Софийската филхармония, която организира концерта. Приходите в размер на 30 000 лева от продажбата на билети ще постъпят в сметката на Общинско предприятие "Летен театър, фестивал и концерти". Предложението за това, входирано от Йорданка Ананиева - зам.-кмет по култура в Община Бургас, бе подкрепено с 39 гласа "за", 1 "против" и 1 "въздържал се". Така съветниците дадоха зелена светлина за концерта в Бургас. В него ще участват Милица Гладнишка, Рут Колева, Ягода Тренева, Криста, Боби Косатката и Живко Станев, с диригент Найден Тодоров.

56 години след появата на харизматичния агент 007 за първи път на малкия екран и в разгара на снимките на 26-тия филм за Джеймс Бонд, който се очаква да тръгне по световните кина на 8 ноември 2019-а, Софийската филхармония под диригентската палка на маестро Найден Тодоров ще припомни някои от най-хубавите музикални моменти на превърналата се в класика поредица.

Концерт с музика от филмите за Джеймс Бонд досега в България не е правен, така че само по себе си това е уникално музикално събитие. От общо 25-те филма за агент 007 са избрани общо 10 и са направени симфонични варианти, които да им придадат по-различна стойност от тази, която имат в оригиналите и да бъдат обединени като звук в един концерт. Заедно с песните в програмата на концерта ще прозвучат и два симфонични сюита и оригиналната тема за Бонд, написана от композитора Монти Норман за "Доктор Но" (първият филм от поредицата) и получила световна популярност още тогава.

Концертът в Бургас ще се състои на 8-и юли в Летния театър.