Фестивалът ще събере меломаните на 1-ви септември. Снимка Лина Главинова

Фестивалът ще събере меломаните на 1-ви септември. Снимка Лина Главинова

Музикален фестивал "Островът и приятели" ще се проведе на 1-ви септември на остров "Света Анастисия". Свежа музика, много танци, плажно настроение и приказни морски пейзажи ще ви посрещнат в първия ден на септември на бургаския остров. На сцената на феста ще се изявят "Banda del Padre", "Desy live Band", а DJ Vagabond ще нажежава страстите с отличен подбор от зареждащи сетове.

След почти 10 години на родната сцена, "Banda Del Padre" се утвърди като група с индивидуален стил и непрестанно търсене и смесване на различни музикални култури, чийто нов "прочит" се превръщат в своеобразно пътешествие в света на музиката. Този път пътешествието на групата е по море. А какво са ни подготвили креативните музиканти Христо Коликов (Padre), Цветан Андреев и Симеон Иванов от "Del Padre" ще разберете, ако и вие станете част от приключението. По традиция бандата ще е на сцената с гост-приятел в лицето на Сани на перкусии.

Деси Андонова от "Phuture Shock" ще допълни цветната обстановка с chill-сесии, изпълнени с много романтика и магнетизъм. DESY ще е в компанията на любими свои музиканти - Божидар Василев (тромбон, синтове), Димитър Горчаков (пиано) и гост-приятел Стефан Цеков на барабани.

Домакините на остров "Света Анастасия" са се погрижили и за кулинарната наслада на гостите. Присъстващите ще могат да похапнат пресни морски ястия в бистро "100 години назад", да опитат от изкусителните чайове с билки от острова в "Лекарна" или да отпият бързи питиета в "Бара срещу фара".

Билети за фестивала "Островът и приятели" могат да бъдат закупени на място от Магазия 1 на бургаското пристанище, от 15:00 часа на 1-ви септември след предварителна резервация на телефон 0882 004 124.