Организираме конкурса за втора поредна година, каза Стефан Лалчев. Снимка Лина Главинова

Организираме конкурса за втора поредна година, каза Стефан Лалчев. Снимка Лина Главинова

"Музикален импулс" търси младите таланти на България. Второто издание на Националния конкурс за млади изпълнители на популярна музика ще се проведе на 3-и и 4-и август в залата на НХК Бургас, а гала концертът е в Летния театър на 5-и август.

Музикалната проява се организира от арт център "Точно време". "Като сдружение с нестопанска цел, определено за извършване на дейност в обществена полза, подкрепящо развитието на талантливи деца и младежи в областта на музикалните и сценичните изкуства, създавайки този конкурс, нашата цел беше да предоставим един престижен и съвременен форум за изява на млади изпълнители, стимулирайки тяхното бъдещо развитие като музикални артисти", каза за "Черноморие" Стефан Лалчев.

Още с първото си издание "Музикален импулс" получи официалната подкрепа на Община Бургас, на Съюз на българските композитори и на БГ радио.

В конкурса могат да участват деца и младежи на възраст до 21 години включително. Участниците са разпределени в различни възрастови групи и се съревновават в четири отделни категории - солисти, дуети, малки вокални формации от 3 до 6 души, вокални групи от 7 и повече участници.

Индивидуалните изпълнители са разделени в пет възрастови групи, а дуетите, малките вокални формации и вокални групи в три групи.

Заявки за участие се подават до 6-и юли.

Конкурсът се организира с медийното партньорство на сайт "Черноморие".