Празничната програма започна на Лазаровден

Празничната програма започна на Лазаровден

Културно-туристически комплекс "Ченгене скеле" ще се включи в отбелязването на празниците Лазаровден и Цветница, които тази година са на 16-ти и 17-ти април. Програмата започва на 16-ти април, събота, с откриването на пъстър пролетен базар за изящни и вкусни продукти. Ръчно изработени дарове, фини плетива, подаръци за любими хора и ароматни деликатеси очакват малки и големи на крачка от Рибарското селище. Интересен акцент на базара са специалните пролетни работилнички, в които желаещите да покажат своите арт заложби ще могат да си изработят цветни пана, празнична украса, да творят върху свещ, посредством техниката декупаж и да разберат що е то плъстене.

Празничната музикална програма на Лазаровден е с начало 11:30 часа, когато на сцената на КТК "Ченгене скеле" ще излезе Професионален фолклорен ансамбъл "Странджа" и ще зарадва почитателите на автентичния фолклор. Веднага след тях ще се изявят ФТА "Никола Гинов" при МКЦ - Бургас; ДФТА "Радост" към ЦПЛР - Бургас и Народен хор "Трепетлика", които ще поканят присъстващите на голямо празнично хоро.

В празничната неделя, когато отбелязваме Цветница, от 12:30 часа, много музика, песни и танци ще поднесат талантливите деца от школите при НЧ "Любен Каравелов 1940" Бургас. Музикални поздрави са подготвили Фолклорна формация "Тракийче" с ръководител Пенка Петрова и вокален ансамбъл "Морски бриз", с ръководител Емануил Арнаудов.

Всички посетители на комплекса ще могат да разгледат и интересна фотоизложба със снимки от значими влажни зони по Черноморското крайбрежие, макети на риби и птици, създадена по програма за Трансгранично сътрудничество, която още веднъж ще обърне внимание на любимото Черно море и колко е важно да го опазим чисто.