Премиерата на мюзикъла премина при огромен интерес в Музикалния театър. Снимка Община Бургас

Премиерата на мюзикъла премина при огромен интерес в Музикалния театър. Снимка Община Бургас

Мюзикълът на Национален музикален театър "Стефан Македонски" по песни на бургаския композитор Стефан Димов - "Здравей, как си приятелю" ще има своята морска премиера на 20-ти юни от 20.30 часа в Летния театър. В мюзикъла са включени 23 песни на маестро Диомов, изпълнени от Тони Димитрова, Пламен Ставрев, "Тоника", "Тоника СВ", "Домино" и "Фамилия Тоника".

Идеята за мюзикъла е на Еделина Кънева, а либретото на Юрий Дачев. Режисьор на постановката е Камен Воденичаров. Музиката, аранжиментите и оркестрацията по песните на Стефан Диомов са поверени на младия, но вече утвърден маестро Георги Милтиядов, който е и диригент – постановчик. Диригент на постановката е маестро Людмил Горчев, сценографията и костюмите са на Николина Костова – Богданова, хореограф е Йоанна Стоянова, а координатор на проекта Пеньо Пирозов.

Сюжетната линия на мюзикъла връща приятни спомени и топли сърцата на зрителите. Защото героите са сякаш вечните – Примерната, Самоувереният, Нетърпеливата, Суетната, Закъснелият, Вечният бунтар – Клошарят, двама влюбени младежи и, разбира се, една вече пораснала малка дъщеря Мария.

Солистите на Музикалния театър разказват за първата и старата любов, за възходите и паденията, за прошката и обидата, за разделите и събиранията, но най-вече за едно вечно и искрено приятелство.