Люлките ще бъдат монтирани по настояване на родители. Снимка ГЕРБ

Люлките ще бъдат монтирани по настояване на родители. Снимка ГЕРБ

Специализирани люлки за деца със специфични потребности ще бъдат монтирани на шест площадки в Бургас. Предложението е на общинските съветници от групата на ГЕРБ в ОбС - Ясен Проданов, Елена Кокаларова и д-р Диян Господинов.

С тях са се свързали родители на деца с увреждания и са поискали на конкретни площадки в града да бъдат поставени подобни съоръжения, които ще помогнат не само за двигателната активност на подрастващите, но и за тяхната социализация.

Локациите, предложени от родителите са: ОЗК "Арена", улица "Цар Симеон I-ви" 3, улица "24-ти Черноморски пехотен полк" 12 – площадката с магаренцето; комплекс "Меден рудник" до блок 9; комплекс "Меден рудник" до блок 79; комплес "Изгрев" - площадката в парк "Изгрев".

"Качествената и достъпна среда за хора със специфични потребности е сред приоритетите на местната власт и в тази връзка стремежът ни е тя да се доразвива. Неслучайно социалната инфраструктура в Бургас често е давана за пример. Има разбира се неща, върху които може да се работи и да се надгражда. Затова съм благодарен на колегите адв. Кокаларова и д-р Господинов, че подкрепиха идеята и заедно работим по това тя да бъде осъществена скоро", коментира общинският съветник Ясен Проданов.

Той допълни, че вече е направено проучване за приблизителната сума, която е нужна за закупуването на 6 специализирани люлки.

"Предвидено е част от сумата да бъде осигурена чрез дарение на Студентски съвет към университет "Проф. д-р Асен Златаров", благодарности за председателя Десислава Комунова, а останалите средства трябва да бъдат поети от бюджета на Община Бургас като част от капиталовата програма", каза от своя страна д-р Господинов.