Кметът на Бургас Димитър Николов награди победителите. Снимки Община Бургас

Кметът на Бургас Димитър Николов награди победителите. Снимки Община Бургас

На басейна на "Парк Арена ОЗК" - Бургас плувци от София покриха нормативи за Световното първенство. Това са Лъчезар Шумков от "Спринт" - София и Габриела Георгиева от "Дамини ЛВ" - София, двамата получиха и по 3000 лева на финала намеждународния плувен турнир за "Голямата награда на Бургас", който се проведе в "Парк Арена ОЗК".

Близо 300 плувци от страната и чужбина се състезаваха за "Гран при Бургас 2019" в плувния комплекс. Отборното класиране оглави съставът на Турция, следван от бургаските "Бриз" и "Черноморец".

За най-добри постижения в трите състезателни дни, по точковата таблица на ФИНА, треньорите им получиха премии от по 1000 лева.

Наградите на всички победители връчи кметът на Община Бургас Димитър Николов.

Близо 300 плувци от 24 клуба на страната и чужбина се състезаваха за "Гран при Бургас 2019".

На финала от паричния фонд от 20 000 лева, награди получиха най-добритесъстезатели от 1-во до 10-то място в трите възрастови групи (А, Б, В) на турнира. При състезанията за юноши младша възраст беше отбелязан и един рекорд, плувайки 50 м бруст за 28,76 сек. се отличи Тонислав Събев от СК "Царевец" - Велико Търново. Отборното класиране оглави съставът на Турция, следван от бургаските "Бриз" и "Черноморец".

Галерия