Стоян Маринов получи отличието вместо Петър Дойчев. Снимки Лина Главинова

Стоян Маринов получи отличието вместо Петър Дойчев. Снимки Лина Главинова

На днешния Никулден връчиха отличията на новите почетни граждани на Бургас. На 6-ти декември Православната църква почита свети Николай Чудотворец - закрилник на рибари и моряци и покровител на Бургас. С решение на Общинския съвет датата е обявена за празник на морския град. На тържествената сесия на местния парламент тази сутрин бяха връчени отличията "Почетен гражданин".

Тази година в списъка се добавят имената на доктора по философия Стойчо Кьосев, на естрадния певец Мустафа Чаушев, на архитект Константин Коцев, на скулптура Никола Станчев, Петър Дойчев - дойаен в туризма.

В залата на ОбС - Бургас, за да получат отличието дойдоха - Мустафа Чаушев, архитект Константин Коцев, Никола Станчев. 93-годишният Петър Дойчев не присъства на церемонията, тъй като в момента е на легло. Отличието от името на Стойчо Кьосев прие синът му Димо Кьосев.

Кметът Николов връчи и отличието "Почетен съветник", което бе присъдено посмъртно на архитект Рикардо Тоскани, на Галина Кирякова.

Медалите на Община Бургас за достойна служба се присъждат на д-р Ана Караиванова и медицинската сестра Радостина Димитрова.

По предложение на кмета на Бургас Димитър Николов на тържествената церемония бяха наградени и тримата мъже, които се хвърлиха в морето, за да спасят живота на млада жена. Почетната значка получиха Бисер Русимов, Иво Иванов и Стефан Петров.

Галерия