Дезинфектанти са поставени по протежение на цялата ивица

Дезинфектанти са поставени по протежение на цялата ивица

Диспенсъри с дезинфекционна течност са осигурени  за плажуващите по цялата пясъчна ивица в курорта Слънчев бряг. Устройствата са поставени на няколко метра един от друг и дават възможност на всички плажуващи да дезинфекцират ръцете си преди престоя на ивицата и след като я напуснат.

Самите диспенсъри са поставени на бели колони, на които има надпис "Моля, изполвайте дезинфектанта за ръце".  Други табели с надпис на български и английски език, информират туристите, че трябва да спазват социална дистанция, както и за цените на услугите този сезон.

"На първо място сме поставили здравето, комфорта и спокойствието на нашите посетители. Наш ангажимент е и да осигуряваме течността в контейнерите за да бъдат винаги пълни и в удобство на плажуващите", каза управителят на плажа Кирил Спасов.  Той обясни, че на ивицата се извършва ежедневна дезинфекция на услугите.  Пясъкът също се почиства ежедневно и се обезпаразитява по график.

Ивицата в Слънчев бряг отговаря на всички национални и международни здравни насоки и изисквания за безопасност. Всички плажни принадлежности се дезинфекцират всяка сутрин, а след това се обработват с дезинфектант и след всеки турист, който ги е ползвал. Чадърите са поставени на разстояние 4,5 метра една от друг. 

Туристите могат спокойно и без опасения да почиват на плажа в Слънчев бряг, тъй като ивицата е пригодена към всички санитарни  мерки за сигурност, каза Спасов. Той заяви, че българските плажове се смятат за най-безопасните дестинации в световен мащаб, а от няколко дни насам ивицата в Слънчев бряг е пълна с български туристи.

Цените на чадър и шезлонг в Слънчев бряг този сезон са по 4.00 лв. За сезона са ангажирани висококвалифицирани спасители, които отговарят за сигурността на плажуващите.

На разположение на туристите са и водните атракциони- надуваеми банани, рингове , парасейлинг, джетове и др.