Тази година маските на фестивала са задължителни. Снимка Архив Черноморие-бг

Тази година маските на фестивала са задължителни. Снимка Архив Черноморие-бг

Всички посетители на "SPICE Music Festival" ще бъдат допускани до фестивалното градче само с маски. Такива са актуалните изисквания на здравните власти. Във фестивалния град няма да бъдат допускани посетители без лични предпазни средства. Това обявиха организаторите на среща, на която бяха обсъдени всички мерки за безопасност и сигурност.

Ще бъдат поставени на всички търговските обекти и на обособени места в цялата територия на фестивалния град дезинфекционни средства и стикери на асфалта, напомнящи за спазването на нужна дистанция.

И тази година ще бъде обособена специална паркинг зона на улица "Булаир", в отсечката от улица "Константин Фотинов" до улица "Цар Симеон I", по време на феста. Посетителите ще могат да паркират колите си в двете десни платна. Паркинг зоната ще може да осигури места за около 120 автомобила, от 14.00 часа на 6 август до 08.00 часа на 9 август.

С цел осигуряване на подходящи условия за провеждането на фестивала и гарантиране сигурността на присъстващите, се налага временно ограничение на движението от кръговото кръстовище на хотел "Приморец" в посока Морска гара. То ще бъде въведено от 20.00 часа на 5 август до 08.00 часа в понеделник, 9 август.

Във всички фестивални дни – 6, 7 и 8 август – ще бъде ограничено навлизането на автомобили по улица "Княз Александър Батенберг" след 16.00 часа, за да се избегне натоварване на трафика и осигуряване на безопасността на пешеходците.

Посетителите на феста могат да ползват и алтернативни платени паркинги в близък периметър до събитието.

От 10 до 12 август на същото място на пристанище Бургас, до Морска гара, ще се проведе и фестивалът Street Food & Art Festival. В програмата му са включени кулинарни демонстрации, вълнуващи срещи с известни готвачи и блогъри, акустични концерти и лятно кино. Тогава достъпът ще е свободен, но няма да се допускат автомобили на Морска гара.