Тече вторият етап от набирането на средства за архиерейския трон в храма Свети Пимен Зографски. Снимки Личен архив

Тече вторият етап от набирането на средства за архиерейския трон в храма Свети Пимен Зографски. Снимки Личен архив

Вторият етап от кампанията по набиране на средства за изработване на архиерейски трон за храм "Свети Пимен Зографски" в бургаския квартал "Крайморие" е в разгара си. Нужни са още 12 000 лева за довършване на трона. Той се изработва от майсторът дърворезбар Динко Григоров от град Дряново, който направи и иконостаса на храма.

Всеки, който желае може да подкрепи инициативата за събирането на средства за изработване на архиерейския трон и иконата към него. Иконата е с образа на Старозаветната света троица и ще бъде дело на майсторът иконограф Недялко Жеков, част от групата, която изографисва храм "Свети Пимен Зографски".

"Благодарни сме за вашата помощ. Бог да благославя всички. Надяваме се с Божията помощ енорията към храма да расте в Господа Иисуса Христа", благослови протойерей Стелиян Кунев - председател на Църковното настоятелство на храм "Свети Пимен Зографски" в Крайморие.

Всеки, който иска да дари средства може да направи превод на следната банкова сметка: Банка ДСК, титуляр на сметката - Църковно настоятелство на храм "Свети Пимен Зографски" Крайморие, сметка - BG96STSA93000028196747, основание за превода или да остави средства в кутията за дарение в храма.

Галерия