Средствата се набират по банковата сметка на Асоциацията

Средствата се набират по банковата сметка на Асоциацията

Набират средства за животоспасяваща операция на диализно болния бургазлия Ибрям Тахир. Ибрям от години страда от последна, крайна фаза на бъбречна недостатъчност. Поради множество хеморагични кисти в корема, които биха могли да се спукат във всеки един момент и да причинят кръвоизливи и смърт, състоянието на Ибрям е спешно и живото застрашаващо.

След многократни консултации с различни специалисти, единствен проф. Калоян Давидов от София се ангажира със случая и е готов да поеме риска да извърши тази изключително сложна, сериозна и голяма по обем операция. През 2021 г. след дарителска акция Ибрям отново премина през животоспасяваща операция. По време на нея беше отстранен единият му бъбрек.

Ибрям е женен, има една дъщеря ученичка. Въпреки 100% ТЕЛК и изключително усложненото си здравословно състояние, той се е опитвал през годините да работи на различни места, но здравословното му състояние прави това практически невъзможно. Единствено съпругата му работи, за да може най-вече дъщеря им да продължава да учи. Заради тежкото финансово състояние на семейството, сумата от над 5 хиляди лева е непосилна за тях.

"В тази връзка Ибрям и неговите близки се свързаха с Асоциацията за подкрепа на диализно болни пациенти, за да им съдействаме и чрез дарителска кампания да бъдат събрани средствата необходими за операцията", пишат от Асоциацията, откъдето изпратиха писмо до медиите за кампанията.

Оттам призовават всеки бургазлия с голямо сърце да се включи, за да спасим Ибрям като преведе средства по сметката на Асоциацията:

Асоциация за подкрепа на диализно болни пациенти
Уникредит Булбанк 

IBAN: BG45UNCR70001524773591
BIC: UNCRBGSF
Основание за превод: Дарение за "Да спасим Ибрям".