Тазгодишното изложение ще се проведе от 28-и април до 7-и май

Тазгодишното изложение ще се проведе от 28-и април до 7-и май

Набират заявки за участие в тадгодишното издание на "Флора" - Бургас. 34-то издание на Национална изложба за цветя с международно участие ще се проведе от 28-и април до 7-и май 2018 година включително в Приморски парк - Бургас на територията на експозиционен център "Флора".Традиционно експозицията представлява аранжировки от отрязан цвят, листно-декоративни растения, саксийни култури, посадъчен материал, архитектурни и художествени изделия и елементи, лека градинска техника, препарати и други експонати, имащи отношение към тематиката на изложбата.
Участието в отделните конкурси, съгласно регламента, се заявява писмено с попълване на заявка. Участниците сами аранжират своя кът и се задължават да носят реквизит, по допълнително зададената тема, за него и материал за подмяна на отрязан цвят, с цел да се запази първоначалната свежест на аранжировките до закриване на изложбата. За участие се внася такса в размер на 30 лева за кв.м. - изложбена част и 5 лева за кв.м. на ден - търговска площ за цялото времетраене на изложението. Минималната заявена изложбена площ не може да бъде по-малко от 5 кв.м, а търговксата площ 2 кв.м.
Сумите се внасят по сметка на Общинско предприятие ''Летен театър, фестивали и концерти'' до 31-и март 2018 година.
Връчването на присъдените от журито награди ще се състои на допълнително обявена дата, в експозиционен център "Флора" - Бургас.