Йосиф Миладинов (вляво) и Калоян Лефтеров ще участват на Европейското първенство за юноши през юни. Снимки Черноморие-бг

Йосиф Миладинов (вляво) и Калоян Лефтеров ще участват на Европейското първенство за юноши през юни. Снимки Черноморие-бг

Състезателите от националния отбор на България мъже и жени, които спечелиха квоти за Летните олимпийски игри в Токио, Япония, тренират в басейна на "Парк Арена ОЗК" в Бургас. Диана Петкова (с квота на 200 метра съчетано плуване), Любомир Епитропов (с квота на 200 метра брус), Габриела Георгиева, Йосиф Миладинов (една от големите надежди по плуване), Калоян Лефтеров (с квота на 200 метра гръб) и Йордан Янчев се срещнаха с кмета на Бургас Димитър Николов.

"На Габриела и Йордан им предстои да покрият квоти за олимпиадата. Надявам се на добро представяне. Басейнът в Бургас дава възможности за постигане на високи резултати", каза по време на срещата Кристиян Минковски - селекционер на националния отбор по плуване. До този момент България вече има пет квоти за предстоящите игри в Страната на изгряващото слънце.

"Притежаваме добра спортна инфраструктура и разчитаме на вас за медали", каза кметът Николов.

Националният отбор по плуване е на лагер в Бургас до 2-ри юни. Състезателите ще участват в предстоящия Общински международен турнир по плуване "За голямата награда на град Бургас", който започва на 28-ми май, петък, и ще продължи до 30-ти май, неделя, в плувния басейн на "Парк Арена ОЗК". Наградният фонд на турнира е 20 000 лева и е осигурен от Община Бургас.

"След лагера в Бургас, отпътуваме за 10-дневен лагер в Благоевград. На Йосиф Миладинов и Калоян Лефтеров им предстои участие в Европейското първенство за юноши през юни. А около 15-ти юли ще отпътуваме за Япония", каза треньорът по плуване Николай Вакареев.