Творби на 71 акварелиста са включени в изложбата. Снимката е илюстративна

Творби на 71 акварелиста са включени в изложбата. Снимката е илюстративна

Над 100 акварела на 71 автори ще бъдат подредени в изложба в памет на бургаския автор Ненко Токмакчиев. Творбите ще бъдат експонирани на двата етажа на бургаската художествена галерия "Петко Задгорски". Тя организира изложбата по проект, който спечели финансиране от Община Бургас по Правилника за условията, реда и критериите за предоставяне на финансови средства за съфинансиране на културни проекти на територията на Община Бургас.

Жури в състав - проф. Кирил Божков от НХА, проф. Марин Добрев - директор на галерията в Стара Загора, Диана Саватева - зам.-кмет по култура в Община Бургас и Георги Динев - директор на галерия "Петко Задгорски" селектираха творбите на участниците. Те избраха и авторите, чиито акварели ще бъдат наградени. Петима от художниците са с номинации, двама ще получат големите награди - на Община Бургас на стойност 1 200 лева и на художествената галерия "Петко Задгорски" на стойност 1000 лева.

В изложбата са включени и три акварела на Ненко Токмакчиев и два акварела на Георги Баев.

Откриването е планирано за 2-ри юли, четвъртък, от 18.00 часа. То ще бъде в двора на галерията, за да бъдат спазени всички противоепидемични мерки. Там ще бъдат наградени и отличените автори.