Директорът на гимназията Фотинка Въргова поздрави учениците, учителите и родителите. Снимки Авторът

Директорът на гимназията Фотинка Въргова поздрави учениците, учителите и родителите. Снимки Авторът

Над 180 осмокласници в шест специалности прекрачиха прага на бургаската Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров". Те се събраха в двора на гимназията за официалното откриване на новата учабна година. На тържеството присъстваха и останалите ученици от гимназията, техните родители и учителите. Специални гости на тържеството по случай първия учебен ден бяха Женя Георгиева - представител на Община Бургас и Андрей Рунчев - председател на Обществения съвет на ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров".

Празникът започна с националния химн и вдигане на трибагреника. Под звуците на химна на училището бе посрещната и живата емблема на ПГТ.

"Бъдете здрави, успешни, питащи и търсещи. Новостите да не Ви плашат. Трупайте знания", каза в обръщението си към осмокласниците директорът на гимназията Фотинка Въргова.

През новата учебна година новоприетите ученици ще се обучават в специалностите: "Организация на обслужването в хотелиерството", "Организация на туризма и свободното време", "Кетъринг", "Производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия", "Производство на кулинарни изделия и напитки", "Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения".

Галерия