Участниците в концерта излязоха за общ поклон на сцената след края на спектакъла. Снимки Авторът

Участниците в концерта излязоха за общ поклон на сцената след края на спектакъла. Снимки Авторът

Над 200 танцьори и изпълнители се включиха в концерта "Пътят към вечността". Благотворителната инициатива се организира от фондация "Гордите българи" със съпредседатели Велина Димитрова и Тодор Тодоров и има за цел набиране на средства за изграждането на паметник - монумент на Васил Левски. Мястото за него вече е отредено от Община Бургас - срещу сградата на администрациятоа, на площад "Атанас Сиреков".

Над 2 часа продължи концерт - спектакъла с водещ Атанасия Петрова. В него участваха танцови школи, танцови състави, изпълнители, детски градини и състави от средни училища. Специален гост бе Елица Тодорова и нейното трио, които дадоха силно начало на концерта. А той започна с изпълнение на гайдарския състав от СУ "Добри Чинтулов", след което прозвуча националния химн на Република България. В продължение на 120 минути зрителите аплодираха таланта на певци и танцьори, малки актьори, както и техните ръководители.

Проектът за монумента на Левски е на архитект Васил Дончев, а скулптурата ще бъде изработена от художника Радостин Дамасков. Негови са скулптурите на Петя Дубарова и Александър Георгиев - Коджакафалията. Статуята на Левски ще бъде с височина 3.5 метра. В композицията ще има и лъв, който ще е висок 1.60 метра и ще е ориентиран към улица "Александровска". Авторите гледаха благотворителния концерт от първия ред на зала "Тончо Русев" в Културен дом на НХК Бургас.

Галерия