Ректорът на университета проф. Магдалена Миткова откри новата академична година. Снимки Черноморие-бг

Ректорът на университета проф. Магдалена Миткова откри новата академична година. Снимки Черноморие-бг

Над 600 първокурсници започват обучението си в бакалавърските програми на бургаския държавен университет "Проф. д-р Асен Златаров". Те присъстваха и на тържественото откриване на новата академична 2020/2021 учебна година. Церемонията се състоя пред сградата на Медицинския факултет на най-големия в Югоизчточна България университет. В тържественото откриване участваха ректорът на ВУЗ-а проф. Магдалена Миткова и зам.-ректорите - проф. Светлана Желева, проф. Ирена Марковска, проф. Сотир Сотиров и деканите. Гости на първия учебен ден бяха областният управител на област Бургас Вълчо Чолаков и Йорданка Ананиева - зам.-кмет по образование в Община Бургас.

"Започваме тази учебна година, както никога не сме си представяли. Промените са част от живота и трябва да извлечем най-доброто от тях", започна в обръщението си ректорът на университет "Проф. д-р Асен Златаров" проф. Магдалена Миткова. Тя поздрави преподавателите и техните студенти, които са избрали да започнат висшето си образование именно тук. Тя призова бъдещите бакалаври да участват активно в учебния процес. И изрази надежда, че те ще се превърнат в подготвени и уверени млади хора, когато завършат четиригодишния курс на обучение.

С решение на Академичния съвет на учебното заведение занятията днес започнаха в 11.00 часа и ще се провеждат присъствено в първите две седмици от старта на годината. След изтичането им, по преценка на всеки преподавател и в резултат на обсъждане със студентите, лекциите могат да продължат присъствено със спазването на всички противоепидемиологични мерки или да се провеждат онлайн през платформата на университета Blackboard.

Присъствени ще бъдат всички практически занимания и упражнения.

Присъствено започна и учебната година в Медицински факултет, Факултет по обществено здраве и здравни грижи и Медицински колеж.

В случай на влошаване на епидемичната обстановка и надхвърляне на праговите стойности на Министерството на здравеопазването за заболелите от COVID-19 присъствените дейности ще бъдат препланирани или проведени в електронна среда с изрична заповед на ректора на университет "Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас. 

Галерия