И тази година унгарски флористи ще показат продукцията си. Снимка Архив Черноморие-бг

И тази година унгарски флористи ще показат продукцията си. Снимка Архив Черноморие-бг

Над 90 фирми и професионални организации ще покажат най-доброто от сезонната си цветна продукция, вносни екзотични растения, огромно разнообразие от декоративни храсти и дървета, висококачествени торове, почвени смески, семена и луковици. Изложението на цветя "Флора Бургас" ще се проведе от 27-ми април до 6-ти май в експозиционен център "Флора", на зелените площи и на алеите около него. В залите на центъра ще посрещат автори на ръчно изработени продукти, великденски украси, венци, а също и производители на био продукти и мед.

"Флора Бургас" е единственото по рода си събитие в България, което предлага на своите посетители изложбено пространство с представяне на артистични инсталации от растения, аранжировки и фигури, в които главен герои са цветята. В дните преди събитието, в изложбените площи ще работят професионални флористи, фирми и ландшафтни архитекти. Спецификата на инсталациите от цветя налага работа върху всеки детайл и цвете до последния момент преди откриването. Именно в това се крие и приказното очакване и ефект в изработката на аранжировките.

В програмата и изложбените площи на Национална изложба на цветя "Флора Бургас" ще се включат и първото орхидеено общество в България, европейска организация на производителите на мушкато, една от най-добрите унгарски фирми, предлагащи специализирана продукция за флористи.

От откриването на събитието на 27-ми април, до последния му ден - 6-ти май, на сцена на открито, непосредствено сред изложбените площи ще се проведат демонстрации и работилници, от които ще научите как се прави великденска украса за маса, какви са най-подходящите цветя в аранжировките за сезона, как да "излекувате" болната си орхидея и кои са най-редките видове сред това растение. В празничните дни сцената ще бъде озвучена от много музика и настроение, благодарение на любими бургаски музиканти.

Програмата на "Флора"-та е следната:

27-ми април, събота

- 11:00 ч. - Официално откриване на Национална изложба на цветя "Флора"Бургас" - в програмата: представяне на танц на децата от ДГ "Вълшебство", концерт на група "Горещ пясък"

- 17:30 ч. – Концерт на Бургаски духов оркестър

 

28-ми април, неделя

- 10:30 ч. – Концерт на Бургаски духов оркестър

- 11:30 ч. - Детска работилница за изработка на декоративен предмет с орхидея /приложни изкуства/ – картичка, подложка за чаша - организатор първо орхидеено общество в България

- 14:00 ч. - Лекция и демонстрация на тема "Орхидеи" - организатор първо орхидеено общество в България

- 18:00 ч. - Представяне на авторска електронна музика - заснемане на видеоклип на бургаските артисти от Bora Project

 

1-ви май, сряда

- 11:00 ч. - Концерт на група "Горещ пясък"

- 17:30 ч. – Концерт – представяне на първия музикален албум "Път към върха" на вокално трио DEJA VU

 

4-ти април, събота

- 10:30 ч. – Великденска работилница за деца - водещ Нина Харанги - флорист. Работилницата е подходяща за деца от 7 до 14 г. възраст

- 14:00 ч. – Великденска демонстрация - водещ Нина Харанги

 

5-ти април, неделя

- 11:00 ч. - Концерт на група "Горещ пясък"