Желаещите да се явят на кастинга за статисти попълват анкетен лист. Снимки Лина Главинова

Желаещите да се явят на кастинга за статисти попълват анкетен лист. Снимки Лина Главинова

Надежда Косева, режисьрката на хитовия български филм "Ирина" избира статисти за филма "Петя на моята Петя". Тя дойде в Бургас, за да бъде част от екипа, подготвящ филма, посветен на 17-годишната бургаска поетеса. От днес, 10-ти юни до сряда, 12-ти юни включително от 08.00 до 20.00 часа, Надежда Косева влиза в ролята на кастинг-режисьор. В културен център "Морско казино" Косева се среща с всички желаещи, които искат да се явят на кастинга за статисти за бъдещия филм "Петя на моята Петя". Негов продуцент е бургазлията Николай Урумов, а режисьор Александър Косев. "В кастинга могат да участват, както бургазлии, така и гости на града, на възраст от 10 до над 70-годишна възраст", допълни Косева. Преди да бъдат прослушани, всеки един от кандидатите трябва да попълни анкетен лист, като напише името си, възрастта, къде учи или работи.

Две момчета и едно момиче от бургаска гимназия се явиха на кастинга днес преди обяд, видя екип на "Черноморие". На всеки един от тях Надежда Косева обясни как да се представи, как да се държи, както и репликите, които трябва да произнесе. Румен Христов бе под № 30, съученикът му Калин Петров - № 31, а тяхната връстничка Мима Минчева под № 33. Тримата с желание се явиха на кастинга за статисти. Пред екип на "Черноморие" те признаха, че нищо не знаят за 17-годишната поетеса, не са виждали паметника й в Морската градина. Един от гимназистите каза, че е влизал само в двора на дом-музей "Петя Дубарова".

Според екипът на филма за Петя, тяхната цел е чрез него младото поколение, родено в началото на XXI век, да научи повече за поетесата, да разбере, че тя е родена в Бургас, както и да прочете нейните стихове.

Одобрените на кастинга статисти, ще получат обаждане от режисьорката Надежда Косева. Предвижда се снимките на филма "Петя на моята Петя" да започнат на 16-ти юни и да продължат до 6-ти юли в родния град на Петя Дубарова. Филмът се реализира с финансовата помощ на Националния филмов център и Община Бургас с партньорството на дом- музей "Петя Дубарова".

Галерия