Мария Статулова обсъди идеята за панорамата с Диана Саватева и Светослав Драганов. Снимки Община Бургас

Мария Статулова обсъди идеята за панорамата с Диана Саватева и Светослав Драганов. Снимки Община Бургас

Панорама с филми на актрисата Мария Статулова ще зарадва любителите на българското кино през есента. Идеята, която възникна по време на дискусията след прожекцията на лентата „Смирен“, обсъдиха Статулова, режисьорът Светослав Драганов и бургаският зам.-кмет по култура Диана Саватева.

„Надяваме се в партньорство с Национален филмов център, с които организираме за втори път „КиноВаканция“, заедно да подберем заглавията с най-емблематичните роли на Мария Статулова“, уточни Саватева.

Изключителен интерес към актрисата проявиха членовете на младежкото жури, в което участват млади творци от три театрални школи: Ивайла Жекова и София Райкова от „Талантино“, Мария Василева и Ива Генчева от НУМСИ „Панчо Владигеров“ и „Приказен театър“ към НЧ „Пробуда“, както и Георги и Константин от школата на Румен Велев. Те отличиха два филма: игралния "Изкуството да падаш" и документалния " Отскубнати до корен".

Фестивалът на новото българско кино „КиноВаканция“ се организира от Национален филмов център в партньорство с Община Бургас чрез проект, одобрен от Общински фонд „Култура“.

Галерия