Нефтохимик записа обеда с 3:1 над тима на Лудогорец. Снимки ПФК Нефтохимик

Нефтохимик записа обеда с 3:1 над тима на Лудогорец. Снимки ПФК Нефтохимик

Инфарктен мач за ПФК "Нефтохимик 1962" и победа над втория отбор на шампиона на България "Лудогорец" един кръг преди края на първенството във Втора професионална лига. За бургаския отбор в игра се върна втория капитан Даниел Андреев, който обаче отстъпи лентата на юношата на тима Тодор Петков, поради контузия на титулярния капитан Николай Костов. Даниел Георгиев също пропусна срещата заради тежка травма.

Срещата започна отлично за разградчани, като те успяха да поведат още в 5-ата минута. През втората част завърналия се на поста Людмил Киров направи две промени в предни позиции, като на местата на Венцислав Христов и един от голмайсторите Уилсон Фелипе в игра влязоха младите Николай Манчевски и Теодор Костов. Малко след това беше заменен и Дейвид Симеонов, който започна като титуляр в отсъствието на капитана Костов, като на мястото на Симеонов в игра влезе Момчил Кузманов. Именно тези три промени успяха да вдъхнат необходимата идея и бързина в предни позиции. В 72-ата минута беше отсъден 11 метров наказателен удар за нарушение срещу влезлия Кузманов, като дузпата беше реализирана от голмайстора на тима Мохамед Брахими. Последваха накъсвания на играта и видима преумора на играчите в тази така важна за Нефтохимик среща. Десет минути преди края на срещата беше контузен Даниел Андреев и на негово място дебют направи юношата Димо Славов.

Драмата на стадион "Лазур" настъпи в 79-ата минута, когато беше отсъдена дузпа и за отбора на "Лудогорец II" и нейното отбелязване щеше да означава ново повеждане в резултата за разградчани. Там обаче беше един от героите в тази среща вратаря Марин Орлинов, който успя да спаси може би най-важната си дузпа досега и да запази равния резултат.

Това равенство щеше да направи сметките на "Нефтохимик" много сложни кръг преди края и три минути преди последния съдийски сигнал на мача резервата Теодор Костов реализира ценното попадение, което вдигна публиката на крака. Последва натиск на гостите, но след контраатака във втората минута от добавеното време Момчил Кузманов успя с премерен шут да оформи крайното 3:1 и да накара цял Бургас да продължи да мечтае!

Един кръг преди края на първенството, "Нефтохимик" заема 14-о място в класирането на Втора лига, но само с точка повече от намиращия се сред изпадащите "Локомотив" (Горна Оряховица).

"Нефтохимик 1962": 13.Марин Орлинов - вратар, 31.Даниел Андреев, 68.Дейвид Симеонов, 19.Петьо Иванов, 3.Тодор Петков-капитан, 15.Сибил Карагьозов, 11.Мохамед Брахими, 17.Майкъл Георгиев, 9.Раел Лолала, 14.Уилсон Фелипе, 10.Венцислав Христов.

Галерия