DSC_0681

DSC_0681

Награди и цветя за 50 г. Константин Фотинов

Регионално управление по образование в бургас Виолета Илиева, кметът на Бургас Димитър Николов изпратиха поздравителни адреси до ръководството на ПГЕЕ "Константин Фотинов" по случай 50-я му рожден ден.DSC_0617 Поздравителните адреси бяха чути от настоящите и бивши учители, ученици, както и родителите на възпитаници на "Константин Фотинов", от гостите, приятелите и партньорите на гимназията – юбиляр.

Залата на Държавна опера Бургас отвори врати за тържествения концерт "50 години Константин Фотинов". "Днес е последният ден от честванията. Вълнувам се. Днес е празаник. Благодаря на всички, които сте тук. Благодаря на учителите, на родителите, на партньорите ни и на представителите на бизнеса,DSC_0671 които са ни помагали и са били до нас през годините. Да си пожелаем и след 50 години училището да бъде актуално. Да пребъде", сподели от сцената на Операта директорът на "Констанин Фотинов" - Коста Папазов.

Община Бургас награди гимназията с 800 лева. От РУО подариха на училището - юбиляр отличителния знак на просветната институция. Десетки кошници с цветя изпратиха за половинвековния юбилей на училището школски директориDSC_0684от Бургас, както и приятели, партньори.

По нестандартен, запомнящ и неповторим начин домакините отбеляза годишнината. Както Черноморие вече писа, на гостите, дошли в Операта, бе раздаден албум с диск, проследяващ историята на Електротехникума, чийто правоприемник е ПГЕЕ "Константин Фотинов". В луксозното издание е отделено място и за приема за учебната 2017/2018 година за след VII и VIII, както и новите паралелки, в които ще се приемат ученици. Стотиците гостите видяха наредената във фойаето на културния институт изложа, с автори - бивши и настоящи учители и ученици на професионалната гимназия.

По време на юбилейния концерт бе показан филма,DSC_0720 посветен на 50-годишнината на Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов". Неповторимо бе изживяването, съпроводено със ставане на крака, когато зазвуча изпълнението на химна на гимназията. Истинска гордост и самочувствие предизвикаха у всички в залата изпълненията на Гвардейския представителен блок, на Хора за патриотични песни, както и демонстрацията на източни бойниDSC_0751 изкуства на Златин Павлов.

За рождения ден на ПГЕЕ с музикални поздрави се отчетоха Мария и Василена Чернаеви, дамски квартет "Вива", Полина и Иванина Иванови и група "Фортисимо", дует "Бургас", балет "Дюн".

Финал на тържествения концерт даде изпълнението на състава за народни танци към ПГЕЕ "Константин Фотинов" и музикалния поздрав - "Гласа на Пирин".