Кметът на Бургас Димитър Николов връчи грамоти и подаръци. Снимка Пресцентър Община Бургас

Кметът на Бургас Димитър Николов връчи грамоти и подаръци. Снимка Пресцентър Община Бургас

"Изключително съм щастлив, че броят на младите учители в Бургас се увеличава всяка година. Бях прочел наскоро, че учителската е една от професиите в България с най-голямо застаряване сред служителите. В Бургас се опитваме да направим точно обратното - да дадем шанс на по-голям брой колеги да започнат своята кариера оттук", това заяви кметът на Бургас Димитър Николов по време на церемонията по награждаване на 76 млади преподаватели, които от тази година започват работа в бургаски училища и детски градини. Те получиха грамоти и подаръци.

За втора поредна година на 5-и октомври - Международен ден на учителя, Община Бургас организира тържество в чест на учителите, които стартират кариерата си в образователни институции в града. Инициативата има за цел да поощри млади преподаватели, избрали да се посветят на една от най-хуманните професии.

"Създавайте самочувствие у децата и ги стимулирайте да бъдат любопитни, да  развиват креативното си мислене, прилагайте иновативни методи, за да развиете уменията и потенциала им", каза още Николов. Той подчерта, че винаги ще подкрепя смелите идеи, които откриват нови пътища към знанието.

Наред с това общинската администрация ще продължава да инвестира в образователната инфраструктура, ще изгражда нови училища и детски градини, ще се грижи за детското здраве, като развива концепцията си за здравословно хранене, ще строи и реконструира спортни площадки и центрове.