PolicayNaMeseca

PolicayNaMeseca

Наградиха разузнавач, разкрил убийството в Поморие

против личността" в сектора получи отличието от областния директор – комисар Милен Димитров - грамота, служебна благодарност и три допълнителни дни платен годишен отпуск, за координирането и отличната дългогодишна работа по разкриване поръчителя и извършителя на убийството на Сюлейман Христем от село Дъбник, общ. Поморие, приключило в началото на месец септември тази година.

За постигнатите високи професионални резултати по отношение на тежкото криминално престъпление с "обявяване на благодарност" и допълнителен платен тридневен отпуск бяха наградени и : главен инспектор Николай Николов – Началник сектор "Криминална полиция» при ОДМВР Бургас, старши инспектор Живко Даскалов – началник група "Престъпления против личността" в сектор "Криминална полиция" при ОДМВР Бургас и служителите в групата : главен инспектор Иван Недков, инспектор Димитър Танев, главен полицай Иван Димов и инспектор Михаил Христов – старши разследващ полицай. Със същата награда бяха отличени и началника на полицейски участък "Каблешково" към РПУ - Поморие – главен инспектор Николай Григоров и главен полицай Нурула Аптула  - младши разузнавач към Пето РПУ - Бургас.

Инспектор Владимир Христов е на 37 години, семеен с две деца, постъпил в системата на МВР преди 8 години в Четвърто РПУ - Бургас. От две години работи в "Криминална полиция" към ОДМВР – Бургас, в т.нар. "тежка група", занимаваща се основно с разкриването на убийства, изнасилвания и тежки престъпления против личността. До момента е участвал в работата по разкриване на множество криминални деяния, като най-яркото сред тях е двойното убийство в село Рудник, последвано от смъртта на приживялото трагедията дете. Многократно е награждаван от ръководство на ОДМВР – Бургас за постигнати високи професионални резултати. При получаването на почетната грамота Владимир Христов благодари на колегите си от сектора и на разследващите полицаи, като изтъкна че постигнатите резултати се дължат преди всичко на колективния дух и упоритостта при постигане на поставените цели.

Директорът на ОДМВР Бургас – комисар Милен Димитров поощри работата на полицаите от група "Престъпления против личността" в сектор "Криминална полиция" при ОДМВР Бургас, като не пропусна да напомни че тежката им работа понякога не се оценява по достойнство и остава скрита за голяма част от обществото, но случаите – приоритет на служителите в групата, са от особена важност за цялото общество и работата по тях отнема особобена енергия, време и усилия на служителите на реда. Пожеланието за дръзновение и повече търпение не бе случайно, като се има в предвид отличните резултати, постигнати от служителите в последните месеци. Комисар Димитров благодари на всички полицаи и им пожела ново отличие в станалата вече традиционна надпревара "Полицай на месеца".