Свещеник Стелиян Кунев освети мястото, където бе направена първата копка за новата сграда. Снимки Авторът

Свещеник Стелиян Кунев освети мястото, където бе направена първата копка за новата сграда. Снимки Авторът

Направиха първа копка на новото бургаско бижу "La Vista Verde". В превод името на жилищната сграда означава "Зелената гледка". Десететажната сграда ще се издига на възлово място в морския град на булевард "Струга", в близост до моста, който отвежда към мола в комплекс "П. Р. Славейков".

Земята е частна собственост, а инвеститор на обекта е фирма "Бургос строй". Сградата е проектирана от архитект Димитър Георгиев. "Вече имаме капарирани няколко апартамента "на зелено", като цената в този случай варира от 1170 до 1800 евро за 1 кв. м. и зависи от етажа, от площта на жилището и от разположението", каза управителят на "Бургос строй" Стефан Колев. Разгънатата площ на жилищната сграда е 12 000 кв. м. В нея ще има 100 апартамента от едностайни до тристайни. Две нива под земното ще бъдат отредени за подземните паркинги. На партера ще има има два търговски обекта, единият от които вече е продаден.

"Мястото е трудно за строителство. В района има интензивен трафик. Планирано е сградата да бъде завършена до ключ до три години, но ще направим всичко възможно да приключим преди този срок", допълни Стефан Колев.

От двете страни на имота има общински терени, които от "Бургос строй" ще облагородят след приключване на строителните дейности. На единия от тях има възможност да бъдат обособени и парко места.

Преди първата копка водосвет за здраве и успешно приключване на проекта извърши свещеник Стелиян Кунев от харм "Света Богородица".

Галерия