Кметът Иван Портних (вляво) връчи плакета на Илиан Илиев. Снимки Община Варна

Кметът Иван Портних (вляво) връчи плакета на Илиан Илиев. Снимки Община Варна

Наставникът на футболен клуб "Черно море" Илиан Илиев получи почетен плакет от кмета на Община Варна Иван Портних в навечерието на 17-ти май - Ден на българския спорт. Илиев бе избран за футболен треньор №1 на България за 2021 г. На събитието в Община Варна, организирано от дирекция "Спорт" в морската община, присъстваха футболисти от ФК "Черно море", представители на ФК "Спартак", спортни деятели и общественици.

"Това е вълнуващ момент за варненския спорт и огромно признание към Илиан Илиев. Използвам случая да му благодаря, защото освен победите, които постигна с мъжкия клуб, той дава път и на младите таланти, които стигнаха до националния отбор. Факт е, че в тези трудни времена, когато сме изправени пред огромни предизвикателства във всяка една сфера и в частност в спорта, варненският футбол има подем. Доказателство за това е, че ни предстои да се радваме на възстановеното варненско дерби. Пожелавам на всички много здраве и хубави футболни емоции", каза кметът Иван Портних.

"Благодаря на кмета, на Община Варна, на всички, които ме уважиха днес и които работиха с мен през миналата година. Това, че аз съм треньор на годината, означава, че и те са работили много - играчите, щабът, персоналът - тази награда е за всички. Важното е, че  успешно се противопоставяме на другите отбори и през това време да даваме шанс на младите. Аз съм израснал в школата на "Черно море" и знам колко е важно за мен да облека фланелката на този отбор", каза и Илиан Илиев.

В началото на тази година Илиан Илиев беше избран за най-добър футболен треньор в България за 2021 година, изпреварвайки Стойчо Младенов и Станимир Стоилов. Той е начело на ФК "Черно море" вече четири години и половина, като това е вторият му период като старши треньор на клуба. Илиев успя да изгради много стабилен отбор, играещ модерен и атрактивен футбол, с който се съобразяват всички водещи клубове у нас. През миналата година "моряците" играха бараж за класиране в евротурнирите, а през настоящия сезон са в "първата шестица", като в момента заемат петото място във временното класиране.

Галерия