Гостуването на филма в Бургас съвпада с провеждането на турнира за Световната купа по ръгби

Гостуването на филма в Бургас съвпада с провеждането на турнира за Световната купа по ръгби

Документалният филм на Васил Върбанов - "В името на Бог РЪГБИ!" ще бъде прожектиран на 14-ти септември (четвъртък) в зала "Тончо Русев" на Културен дом на НХК. От 18:30 часа, преди началото на прожекцията, авторът ще го представи на публиката лично.

Гостуването на филма в Бургас съвпада с провеждането на турнира за Световната купа по ръгби, посветен на 200 години от създаване на този популярен спорт.

"В името на Бог РЪГБИ!" ще запознае бургаската публика с турбулентната история на великата игра у нас. Филмът е копродукция с Българската национална телевизия и е заснет от двама от най-забележителните български кинематографисти – Крум Родригес и Орлин Руевски.

Фокусът на продукцията е ръгби като религия и нейните апостоли в България. Разказът надскача спортния контекст и дава много по-широка картина на живота у нас през различните периоди на XX век. И последствията от наложената система в живота ни до днес.

Със специалното участие на проф. Веселин Методиев, д-р Димитър Стоянович, Орлин Павлов, Владимир Ампов-Графа, Благовест и Светослав Аргирови, Велислав Стоянов, Насо Русков, Андре Токев, Благой Иванов-Багата и други.